Andelsodling säsongen 2018

2018 kommer vi att starta med andelsodling. Andelsodling innebär att du som andelsägare får en andel med grönsaker levererat till din ort en gång i veckan under perioden juli-oktober. 

Leveransen kommer att innehålla grönsaker efter säsong och minst fem olika sorter varje gång. Vi kommer att leverera olika sallatssorter, kryddor, klassiska rotfrukter som morot, kålrot, betor och palsternacka samt olika sorter av både kål, lök och bönor. Från växthuset kommer olika sorters tomater, gurka, paprika och chili. Vi hoppas på god skörd av lite mer krävande grönsaker som bland annat majs och aubergine. Till våra andelsägare vill vi leverera både grönsaker som ni känner till men vi hoppas även kunna överraska med lite mer ovanligare grönsaker som ni kanske inte har smakat tidigare. Gården är inte certifierad för ekologisk odling och grönsakerna får då inte kallas för ekologiska, men vi odlar helt utan gifter och med gödsel från våra egna höns och grannens kor. 

Rutten på leveransturen är inte fastställd ännu utan kommer att bero på andelsägarna, men vi vänder oss i första hand till området Hörby-Höör-Lund. Leverans kommer att ske på helgen till bestämda avhämtningsplatser. Det kommer också gå att hämta sin andel direkt från vår gård som ligger mellan Killhult och Linderöd. 

Priset för en andel kommer att vara 2 400 kr för 16 leveranser mellan juli och oktober. Värdet på leveranserna kommer att uppgå till minst 150 kr/tillfälle. I samband med leverans av grönsakerna kommer ni även kunna köpa både ägg och honung från gården. 
 


Är du nyfiken och vill veta mer eller anmäla ditt intresse?

Kontakta Ellinor på 076-8976472 eller via mail ellinor_faltman@hotmail.com.