Ny odlingsyta

Här har det varit stiltje under hela semesterperioden. Fast på gården har det jobbats på.

Nu har vi haft sista semesterhelgen och den har jag bland annat ägnat åt komposten och åt att skapa ny odlingsyta inför nästa år. I ena hörnan på trädgårdslandet som vi plöjde är det fortfarade gräs eftersom traktorn inte nådde men nästa år ska där odlas! Igår täckte jag ytan, ca 7-8 kvadrat, med kartong och tidningspapper och sen började jag fylla på med material. En del nerklippta grenar, blast och annat trädgårdsrens men framförallt kompost. Det är från en trädgårdskompost som anlades i våras och som nu har förmultnat fint. Senare i höst har jag tänkt att fylla på med ytterligare mer material när tomatplantor och annat ska tas upp och till nästa år bör det gå att odla lite större, förkultiverade plantor.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Terese » Plöjning och sådd:  ”Lite sent svar kanske men busken med lila blommor heter tibast. Får rejält gifti..”

  • Ma » Trädgårdshelg:  ”Så gullig Arnold är!! Ja en verklig gentleman. Så fina de verkar vara mot varan..”

  • Ma » Kultivator:  ”Vilket bra redskap! Och fina fåror! Ma”

  • C » Kylling:  ”Lycka till med sådden! Ma”

  • C » pip pip:  ”Guuud så sött! Ma”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-