Juni

Här har blivit dåligt uppdaterat den sista tiden. Vill ni se mer av vad som händer här så följ oss på instagram @hulta_gard, där kommer upp lite mer bilder.


Nu börjar här finnas mycket att skörda. Idag plockade jag till maten upp både polkabeta och vitlök. En del av jordgubbsplantorna som vi satte i våras har också gett lite (lite, lite) jordgubbar, men av den ena sorten så har nästan inga plantor överlevt överhuvudtaget. Vissa sorter passar kanske vissa platser bättre.

Idag har jag haft en heldag i trädgården. Jag har planterat ut rotselleri, bönor, blomkål, broccoli, vitkål, några överblivna och vissna majsplantor och rödbetor. Ryckte upp en broccoli som jag satte för någon vecka sen som gick i blom istället för att börja växa rätt. Plockade också bort all den tidiga spenaten som till sist bara växte på höjden och hade börjat sätta frö. Senare i sommar blir det en omgång till inför hösten. Från den uppryckta spenaten kunde jag fylla två stora bunkar med skördade blad som jag har förvällt ikväll. Jag har också förvällt och fryst in sockerärtor.
Här har varit fullt upp hela dagen.

Bilderna är lite blandade från månaden.

  • Terese » Plöjning och sådd:  ”Lite sent svar kanske men busken med lila blommor heter tibast. Får rejält gifti..”

  • Ma » Trädgårdshelg:  ”Så gullig Arnold är!! Ja en verklig gentleman. Så fina de verkar vara mot varan..”

  • Ma » Kultivator:  ”Vilket bra redskap! Och fina fåror! Ma”

  • C » Kylling:  ”Lycka till med sådden! Ma”

  • C » pip pip:  ”Guuud så sött! Ma”

-

-