Potatisen är i jorden

Imorse satte vi den sista potatisen så nu är allt i jorden. Vi har satt drygt hundra kilo totalt av sorterna Amandine, Ballerina, Fakse och Belana. Det blir säkert ingen höjdarskörd eftersom det är nybruten vall men något ska det väl bli.

Resten av dagen har Pelle satt granplantor och jag har grävt upp gräset i ena växthushalvan. I mitten lät jag gräset vara kvar med lade på ett lager kartong och täckbark. Längs ena långsidan kom jag så långt att jag fick ner en halv skottkärra kompost och två säckar trädgårdsjord.

Efterhand som jag grävde upp grässvål så lade jag den upp och ner på gräset innanför en liten grävd kant. Det ska bli till en upphöjd bädd. Nu har jag kommit så långt så att den är inklädd i kartong och jag har lagt på lite hönsgödsel och jord. Ovanpå ska det ligga halm och i denna bädd ska det växa mjölig potatis med stort mellanrum i hopp om att få fram bakpotatis.

  • Terese » Plöjning och sådd:  ”Lite sent svar kanske men busken med lila blommor heter tibast. Får rejält gifti..”

  • Ma » Trädgårdshelg:  ”Så gullig Arnold är!! Ja en verklig gentleman. Så fina de verkar vara mot varan..”

  • Ma » Kultivator:  ”Vilket bra redskap! Och fina fåror! Ma”

  • C » Kylling:  ”Lycka till med sådden! Ma”

  • C » pip pip:  ”Guuud så sött! Ma”

-

-