Jordgubbarna ännu en gång

Min tanke med att plantera jordgubbsplantorna i tidningspapper var att slippa lite ogräs då landet är nyupplöjt och det ligger en del mindre rotdelar kvar av diverse växtlighet. Tidningarna behöver ju givetvis hållas fuktiga med vi behöver snart klippa gräset och då tänkte jag att jag skulle täcka tidningarna med gräsklipp och ev kompost. 

Tanken var säkert god. Men idag har det blåst halv storm här vilket var en dålig kombination med tidningspapper. Papper överallt som nu istället ligger i soptunnan (i tidningsfacket). Det får bli hederlig rensning istället.

Idag har vi planterat 150 plantor till så nu är det bara 30 plantor kvar och de får inte plats i samma land, inte med nuvarande storlek i alla fall.   

Ikväll har jag sått tre sorters gurka, squash (20 kr för fyra frö!), pumpa och en omgång majs till. Första omgången med majs grodde dåligt så jag gör ett försök till.

Ute i landen har jag sått palsternacka i både full sol och halvskugga, två sorter huvudsallad, lite dill och blommor: vit malva och rosa blåklint.
Då heter det kanske inte blåklint?  Gonatt!  
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Terese » Plöjning och sådd:  ”Lite sent svar kanske men busken med lila blommor heter tibast. Får rejält gifti..”

  • Ma » Trädgårdshelg:  ”Så gullig Arnold är!! Ja en verklig gentleman. Så fina de verkar vara mot varan..”

  • Ma » Kultivator:  ”Vilket bra redskap! Och fina fåror! Ma”

  • C » Kylling:  ”Lycka till med sådden! Ma”

  • C » pip pip:  ”Guuud så sött! Ma”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-