Jordgubbar

Sista lördagen i april började på preem som hade ett paket till mig med 230 jordgubbsplantor fördelat på fem sorter: Korona, Sonata, Ostara, Sweete eve och Elsanta.'

Sen var det bara att sätta igång att förbereda landet där jordgubbarna skulle stå. Men när jag hade krattat igenom allt och började mäta ut så insåg jag att landet var för litet (eller så hade jag beställt för många plantor)....

Utan att behöva gräva allt för mycket så kunde jag bredda landet lite men alla kommer inte att få plats. Fyra av sorterna med vardera 50 plantor kommer att få plats i vars en dubbelrad, men de sista 30 får stå någon annanstans.
Idag blev 50 satta med blöta tidningspapper runt sig, jag hoppas att tidningarna ska kunna kväva lite ogräs i början. Det får bli forsättning på planteringen senare under helgen.

  • Terese » Plöjning och sådd:  ”Lite sent svar kanske men busken med lila blommor heter tibast. Får rejält gifti..”

  • Ma » Trädgårdshelg:  ”Så gullig Arnold är!! Ja en verklig gentleman. Så fina de verkar vara mot varan..”

  • Ma » Kultivator:  ”Vilket bra redskap! Och fina fåror! Ma”

  • C » Kylling:  ”Lycka till med sådden! Ma”

  • C » pip pip:  ”Guuud så sött! Ma”

-

-