Det går framåt

Idag har vi jobbat på. En andra box till kycklingarna har byggts så att de små nu slipper kaninburen. Nu har de två kycklinggängen vars ett utrymme och hönshuset känns mer färdigt. Det ska upp lite nät men än så länge är de inte så flaxiga utan håller sig på golvet. Nästa helg borde det byggas hönsgårdar till dem.

På eftermiddagen så bytte vi plats på sussexgänget och en lite grupp med blomme. Det blir bättre med utegårdarna såhär, så nu är alla höns på rätt plats. Samtidigt så får man passa på att städa ut ordentligt så det tog sin lilla tid. Medan jag städade så fick Pelle snickra ihop ett rede och sätta upp nät på ena hönsgården, här finns alltid lite pyssel.

Vi har också harvat upp en bit vall och nu har vi nog med odlingsyta, i alla fall för denna säsongen. Biten är harvad och kultiverad och imorgon ska den plöjas. Sen ska vi ha potatis, lök, och lite annat där. Den är ca 30 * 30 Elli-steg som ska föreställa en meter, så någonstans runt 900 kvadrat. Vi kan nog inte räkna med någon rekordskörd för den skulle egentligen ha plöjts upp i höstas. Men något ska det väl kunna bli.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Terese » Plöjning och sådd:  ”Lite sent svar kanske men busken med lila blommor heter tibast. Får rejält gifti..”

  • Ma » Trädgårdshelg:  ”Så gullig Arnold är!! Ja en verklig gentleman. Så fina de verkar vara mot varan..”

  • Ma » Kultivator:  ”Vilket bra redskap! Och fina fåror! Ma”

  • C » Kylling:  ”Lycka till med sådden! Ma”

  • C » pip pip:  ”Guuud så sött! Ma”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-