Uppdatering från Sussex

Våra två Sussexhönor är nu fem månader gamla och har blivt ganska stora, men fortfarande är de en bit ifrån att vara fullvuxna Sussex.

Jag har haft svårt att få dem att sitta på pinne. I ett par omgångar så har jag inför natten lyft upp dem på pinnen bredvid tuppen med förhoppingen att de ska fatta galoppen, men icke. Sista tiden har jag bara låtit dem vara, men - igår så satt de helt plötsligt på mellanpinnen när det var dags att sova. Duktiga tjejer. Snart borde de även börja lägga ägg, det har de inte heller gjort.

Med Arnold, tuppen, går det jättebra. Hur lugn och snäll som helst. Igår fick de lite ris till frukost men jag tror inte han åt ett enda korn. Han hade full koll på allt jag gav och "pratade" högljutt, men det skulle vara till tjejerna. Vilken gentleman.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Terese » Plöjning och sådd:  ”Lite sent svar kanske men busken med lila blommor heter tibast. Får rejält gifti..”

  • Ma » Trädgårdshelg:  ”Så gullig Arnold är!! Ja en verklig gentleman. Så fina de verkar vara mot varan..”

  • Ma » Kultivator:  ”Vilket bra redskap! Och fina fåror! Ma”

  • C » Kylling:  ”Lycka till med sådden! Ma”

  • C » pip pip:  ”Guuud så sött! Ma”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-