Nästa bygge...

Förra veckan var det hönshus som skulle byggas om. Denna helgen håller vi på att bygga ett annat litet rum fast i det stora uthuset. Det ska bli ett rum där grönsaks- och blomsterplantor ska få växa upp, ett rum med mycket ljus och lagom temperatur. I förra huset så förodlade jag i fönsterkarmar och i den inglasade verandan/hallen. Nu finns här varken någon inglasad hall eller så värst många lämpliga fönster att odla i. Så då fick vi hitta på något annat......och oanvända utrymmen finns det i uthuset.  

Medan Pelle ägnade sig åt väggarna så fixade jag med två nya (gamla) fönster som skulle på plats mellan de två befintliga. Då blir det två mindre fönster och två intill varande som blir som ett större. Fönsterna är åt söder men vi får nog ändå komplettera med lite lampor till de tidiga plantorna.  

Fönsterna på plats. Icke öppningsbara men det får gå ändå. 

Reglarna är uppe. Det blir ca 2 * 3 m så något stort och luftigt utrymme blir det inte, men det blir ju mindre att värma upp. 
Imorgon fortsätter vi med väggar och förhoppningsvis även tak. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Terese » Plöjning och sådd:  ”Lite sent svar kanske men busken med lila blommor heter tibast. Får rejält gifti..”

  • Ma » Trädgårdshelg:  ”Så gullig Arnold är!! Ja en verklig gentleman. Så fina de verkar vara mot varan..”

  • Ma » Kultivator:  ”Vilket bra redskap! Och fina fåror! Ma”

  • C » Kylling:  ”Lycka till med sådden! Ma”

  • C » pip pip:  ”Guuud så sött! Ma”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-