Bygge

Äggkläckaren är igång med 22 ägg och står och surrar i ett rum här inne. 

Och för att få plats till kycklingar så har jag börjat att göra om i hönshuset i helgen. Det stora utrymmet är nu i två delar. Hönorna följde med i bygget och är numera ganska vana vid både hammare och skruvdragare.

Det är ett enkelt bygge men tillräckligt i ett hönsstall. En regel fastbultad i botten och därefter stående reglar. En skiva med plywood och en rad med hönsnät överst. Jag blev klar med själva väggen idag men dörr får det bli först när vi har fått upp en lampa i det innersta utrymmet, där de stora hönsen ska gå. Tillsvidade har de hela utrymmet att husera i.  

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Terese » Plöjning och sådd:  ”Lite sent svar kanske men busken med lila blommor heter tibast. Får rejält gifti..”

  • Ma » Trädgårdshelg:  ”Så gullig Arnold är!! Ja en verklig gentleman. Så fina de verkar vara mot varan..”

  • Ma » Kultivator:  ”Vilket bra redskap! Och fina fåror! Ma”

  • C » Kylling:  ”Lycka till med sådden! Ma”

  • C » pip pip:  ”Guuud så sött! Ma”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-