Talgoxeproblem


Upptäckte att talgoxarna är lite väl intresserade av mina kupor. Såg lite pickande på flustret och en del trampande i snön framför kupan. Detta tillstånd är inte att föredra, och faktiskt kan det orsaka en hel del bekymmer. Dom sätter sig på flustret och "trummar" på och väcker bina i sin vintervila. Instinkten gör att bina sticker ut näbbet, och då är talgoxen där och nyper biet. Men framförallt stör dom samhället som "stressar" upp och följden kan bli ett vad vi biodlare kallar nosema utbrott med utsot som följd. Enkelt utryckt! Dom skiter ner kupan i sitt stressade tilstånd och infektioner, svamp och allmänt ofräsch kupa blir följden. Detta mår dom inte bra av. Dessutom kan ju  själva kupan  bli förstörd och obrukbar.
Spände upp nät kring varje kupa som förhoppningsvis håller dessa små gynnare borta.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Terese » Plöjning och sådd:  ”Lite sent svar kanske men busken med lila blommor heter tibast. Får rejält gifti..”

  • Ma » Trädgårdshelg:  ”Så gullig Arnold är!! Ja en verklig gentleman. Så fina de verkar vara mot varan..”

  • Ma » Kultivator:  ”Vilket bra redskap! Och fina fåror! Ma”

  • C » Kylling:  ”Lycka till med sådden! Ma”

  • C » pip pip:  ”Guuud så sött! Ma”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-