Ett tappert försök med plogen

Vi gjorde ett tappert försök med traktorn och plogen igår. Det är en hörna på strax över tio meter x knappt tio meter. Ganska mycket att gräva för hand och när vi nu har en plog så fick vi ju göra ett försök.  

Vi började först i ena änden men insåg att det blev åt fel håll när vi skulle göra andra fåran. Sen började vi från stengärdet istället. Plogen gick ner fint i gräsmattan och svålen lade sig, ibland, med ovansidan neråt. Ibland så hamnade den däremot på högkant. När det sedan var dags för nästa skär så blev en bit gräs, mellan fårorna, orörd. Försökte vi ploga närmare den tidigare fåran så blev det istället som en vall med grässvål från både första och andra fåran. 

Nej, särskilt lätt var det inte att plöja. Om man plöjer "på riktigt" så bearbetar man ju jorden ytterligare efteråt med harv eller kultivator, men några sådana redskap har vi inte och denna lilla plätt är nog ändå för liten.

Idag började jag jämna till för hand i ena hörnet och har satt lite hallon och tre små vinbärsbuskar. Nästa helg tänkte jag fortsätta att gräva och kanske få ner jordgubbsplantorna. Lite sparris ska också ner i år och vitlök, sen kan resten ligga till våren. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Terese » Plöjning och sådd:  ”Lite sent svar kanske men busken med lila blommor heter tibast. Får rejält gifti..”

  • Ma » Trädgårdshelg:  ”Så gullig Arnold är!! Ja en verklig gentleman. Så fina de verkar vara mot varan..”

  • Ma » Kultivator:  ”Vilket bra redskap! Och fina fåror! Ma”

  • C » Kylling:  ”Lycka till med sådden! Ma”

  • C » pip pip:  ”Guuud så sött! Ma”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-