Trädgården

Trots att vi är långt ifrån uppackade här inne så har vi ändå börjat pyssla lite i trädgården. Vi tog med oss tre äppleträd från förra trädgården (nej, det får man nog egentligen inte göra...) och de satte vi en av de första dagarna. Det var träd som vi köpte förra hösten så de hade inte hunnit utveckla några stora rotsystem så de borde ta sig. Vi har också satt en liten stam som Pelle i våras ympade en Belle de Boskoop gren på.  

Äppelträden står i ena hörnan av trädgården och i den andra hörnan så ska vi ha ett lite större trädgårdsland på ca 9 * 12 m. Igår så satte jag igång att gräva..... Det tog tid och jag kom inte särskilt långt. Det var torrt i marken och hårt att komma igenom. Idag fortsatte jag och efter morgonens ösregn så gick det mycket lättare, eller så var det för att jag bytte spade. Hur som helst, vi ska nog försöka få in traktorn med plog i trädgården istället för det kommer annars att ta hela hösten att gräva igenom allt.  På bilden är det så långt som jag har kommit efter hela helgen. Den bortgrävda grässvålen ligger nu i en halvcirkel upp och ner och är tänkt att bli till en upphöjd rabatt. Det visar jag en annan dag.  

Idag rensade jag bort ogräset längs en del av uthusväggen och satte några jätteverbenor. De har stått i krukor under sommaren och är inte så stora som de borde men jag tänkte se om de kan vilja övervintra. Väggen är mot söder och om jag täcker över dem under vintern så kanske det går. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Terese » Plöjning och sådd:  ”Lite sent svar kanske men busken med lila blommor heter tibast. Får rejält gifti..”

  • Ma » Trädgårdshelg:  ”Så gullig Arnold är!! Ja en verklig gentleman. Så fina de verkar vara mot varan..”

  • Ma » Kultivator:  ”Vilket bra redskap! Och fina fåror! Ma”

  • C » Kylling:  ”Lycka till med sådden! Ma”

  • C » pip pip:  ”Guuud så sött! Ma”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-