På plats

Förra måndagen fick vi tillträde hit. Proceduren på banken tog lite längre tid än vanligt på grund av att pengarna skulle till en dansk bank (danska säljare). Men till sist så fick vi nycklarna och körde direkt hit. Första steget var att börja bygga hönsgård. Alla grejerna för projektet var redan på plats så det var bara att sätta igång.  


 

På tisdagen var hönsgården klar, förutom taket. Det ska bestå av fiskelina som vi ska dra fram och tillbaka. Såhär en och en halv vecka senare så är taket fortfarande inte uppsatt. 

Varje dag körde vi två släp med möbler ner och på onsdagen ställde vi iordning i huset lite inför torsdagen. Då flyttade vi de sista stora möblerna och började bo här. 
På torsdagen fick också hönsen flytta ner. Det går att få plats med trettiofem stycken blommehöns i en Saabkombi, men sen är det trångt. I en lite större kaninbur fick tio stycken plats. Några kunde vara i en gammal hundresebur och resten "packades" fyra och fyra i flyttkartonger med lufthål på varje sida. Resan på knappt en och en halv timme gick bra dock började en tupp att gala i höjd med Kristianstad. Och då skulle ju även nästa tupp göra det. Och nästa. Och nästa......  

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Terese » Plöjning och sådd:  ”Lite sent svar kanske men busken med lila blommor heter tibast. Får rejält gifti..”

  • Ma » Trädgårdshelg:  ”Så gullig Arnold är!! Ja en verklig gentleman. Så fina de verkar vara mot varan..”

  • Ma » Kultivator:  ”Vilket bra redskap! Och fina fåror! Ma”

  • C » Kylling:  ”Lycka till med sådden! Ma”

  • C » pip pip:  ”Guuud så sött! Ma”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-