Hönshuset

Till hönsen så fanns det redan ett hönshus eftersom förra ägarna också hade höns. Det var bara till att städa av, sätta upp nya pinnar och några reden. Spån på golvet och sen var det fixat och färdigt!

Det är gjutet golv i hönshuset vilket känns lyxigt och bra för att slippa ohyra. Väggarna är oisolerade och med antalet vi har nu, 35 st, så är nog utrymmet för stort för att de ska kunna hålla värmen under vintern. Men det är ju ett tag kvar innan kylan kommer så vi ska nog hinna ordna något. Förutom utrymmet på bilden, som är ett tidigare lösdriftstall, så är där i detta uthuset två boxar som kan användas till kycklingar. Sen är där en ovanvåning över hela utrymmet. Gott om plats för hönsen. 

Fler (och bättre) reden kommer jag att behöva göra under hösten. I det gamla hönshuset gjorde jag av spånskiva och osb-skiva men i reden av trämaterial trivs även andra små djur. Nu får det bli i det betydligt fulare materialet plast, men det är mer hygieniskt. Redena på bilden är dock redan utbytta. De översta platsbyttorna är kvar men på undre raden är det träbottnar istället. Nu väntar jag på att Pelle ska vintra in bina så att jag kan få tillgång till ett gäng stora bifor spannar (binas vintermat). De ser ut att kunna bli till bra reden. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Terese » Plöjning och sådd:  ”Lite sent svar kanske men busken med lila blommor heter tibast. Får rejält gifti..”

  • Ma » Trädgårdshelg:  ”Så gullig Arnold är!! Ja en verklig gentleman. Så fina de verkar vara mot varan..”

  • Ma » Kultivator:  ”Vilket bra redskap! Och fina fåror! Ma”

  • C » Kylling:  ”Lycka till med sådden! Ma”

  • C » pip pip:  ”Guuud så sött! Ma”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-